Zapytaj lekarza

7 3 6 , 9 6 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Badanie ogólne krwi u kobiety

Jestem 34-letnią kobietą, oto moje wyniki: wbc - 8,17 norma 4,40-11,30, rbc - 4,46 norma 3,59-5,00, hemoglobina 12,4 norma 11,2-15,00, hematokryt 38% norma 33-44, MCV 85,2 fl norma 81-98, MCH 27,8 pg, MCHC 32,6 g/dl norma 32,6-35,8, płytki krwi 289 norma 150-400, RDW-SD 44,2 fl norma 27-34, RDW-CV 14,1% norma 11,5-14,5, PDW 11,5 fl norma 6,1-11, MPV 10.3 fl norma 7,2-11,1, P-LCR 25,9 % norma 6,0-24, PCT 0,30 % norma 0,14-0,36, %neutrocytów 71,9 norma 48,7-70,1, %limfocytów 23 norma 17,4 - 44,3, %monocytów 4,8 norma 1,0-8,0, %eozynocytów 0,1 norma 0,3 - 4,5, %bazocytów 0,2 norma 0,2 - 1,2, liczba neutrocytów 5,87, liczba limfocytów 1,88, liczba monocytów 0,39, liczba eozynocytów 0,01, liczba bazocytów 0,02, żelazo 57,5 norma 53-167. Badanie wykonywałam ok. tygodnia od zakończenia miesiączki. Bardzo proszę o interpretację wyników
KOBIETA, 34 LAT ponad rok temu

Parenting.pl

Parenting.pl to nowoczesny portal przeznaczony przede wszystkich dla obecnych i przyszłych rodziców, ale również dla osób zainteresowanych tematyką związanych z rozwojem i zdrowiem dziecka. Serwis posiada bogatą bazę treści.

Redakcja abcZdrowie
82 poziom zaufania

Pani wyniki mieszczą się w granicach normy.

Redakcja abcZdrowie.pl to zespół doświadczonych i zaangażowanych osób, z których wielu to eksperci z dziedziny medycyny, dla których dbałość o zdrowie to priorytet.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy