Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Badania oznaczają , że nie jest Pani uczulona na kwas acetylosalicylowy, ibuprofen, laktozę i paracetamol.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Proszę o interpretację wyników testów wziewno-pokarmowych IgE swoiste. – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Na co wskazuje mój wynik badań alergologicznych? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co oznacza wynik IgE? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Jakie badania alergologiczne wykonać? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Testy alergiczne na znieczulenie dentystyczne w Warszawie – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Testy na jad pszczeli i osy – odpowiada Magdalena Mroczek
- Czy można wykonać testy alergologiczne na leki? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy wyniki testów alergicznych wykluczają posiadanie psa? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wynik badania alergologicznego w kierunku alergii na sierść kota – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wysoki wynik IgE u 53-latki – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Testy alergiczne (testy antyalergiczne) - testy alergologiczne z krwi, testy na alergie pokarmowe, testy skórne, testy śródskórne, testy prowokacyjne, testy płatkowe
Testy alergiczne powinny wykonać osoby, które dośw
Przebieg konsultacji alergologicznej
Konsultacja alergologiczna jest istotnym elementem
IgE całkowite - charakterystyka, wskazania, przebieg badania
Badanie IgE całkowite to jedno z głównych badań wy