Zapytaj lekarza

7 3 6 , 7 0 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają takie wyniki prób wątrobowych u 28-latki?

Witam, proszę o informację, co mogą oznaczać poniższe wyniki prób wątrobowych: ALT: 49,7 U/l (norma 0-33) AST: 32,18 U/l (norma 0-32) Bilirubina calkowita: 8,71 umol/l (norma 0-21) Fosfataza zasadowa: 93,57 U/l (norma 35-104) Zaznaczam, że mam niedoczynność tarczycy, chociaż nie wiem czy ma to wpływ na wyniki.
KOBIETA, 28 LAT ponad rok temu

Badania krwi - limfocyty

Limfocyty to komórki układu odpornościowego. Ich nadmiar i niedobór świadczy o tym, że w naszym organizmie dzieję się coś niedobrego. Pamiętajmy jednak, że ich ilość zależy m.in. od wieku. Więcej o badaniu i limfocytach opowie lek. Łukasz Kowalski.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy