Zapytaj lekarza

7 4 0 , 5 5 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Proszę o konsultację prób wątrobowych u 25-latki

Dzień dobry, chciałabym skonsultować wyniki badań prób wątrobowych: Kobieta, 25 lat AST 66 U/l (norma 0-30) ALT 77,2 U/l (norma 0-33) Pozostałe w normie: Bilirubina 11,9 (norma 0-21) Fosfataza zasadowa 47 (norma 35-105 ) GGTP 16 (norma 0-40) Około miesiąc temu odstawione tabletki antykoncepcyjne. Przypadki raka wątroby w rodzinie na poziome pokrewieństwa dziadkowie/rodzeństwo dziadków. Czy przy takich wynikach konieczne są dodatkowe badania / konsultacje, czy należy powtórzyć wyniki w dłuższym okresie po odstawieniu antykoncepcji? Z góry dziękuję, za odpowiedź.
KOBIETA, 25 LAT ponad rok temu

Zapadalność na raka żołądka

Rak żołądka jest piątym nowotworem najczęściej występującym u mężczyzn, a siódmym kobiet. Patolog, prof. dr hab. Włodzimierz Olszewski, wypowiada się o wpływie sposobu odżywiania się, na rozwój tej choroby.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy