Proszę o interpretację wyników badań prób wątrobowych

Witam serdecznie.Bardzo proszę o interpretacje wyników prób wątrobowych. AST:27.80 norma 0-30 ALT 42.60 norma 0-33 Bilirubina całkowita: 4,30 norma 0-21 fosfataza zasadowa:96 norma 35-205 GGTP 42: norma 0-40.O ile To istotne choruje na niedoczynnoac tarczycy i insulinoopornosc czy ma to wpływ na wyniki oraz czy takie wyniki są niepokojące?Dziekuje bardzo za odpowiedz
KOBIETA, 32 LAT ponad rok temu

Badanie moczu na ciała ketonowe

Ciała ketonowe pojawiają się, m.in. jeżeli organizm nie otrzymuje wystarczającej ilości pokarmu na pokrycie zapotrzebowania energetycznego. Dlatego też w profilaktyce powinno stosować badanie krwi na obecność ciał ketonowych ? można je zrobić w domu lub w laboratorium.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy