Zapytaj lekarza

7 3 6 , 9 7 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają wyniki badań hormonów tarczycy przy Hashimoto?

Witam.Od 4 lat choruję na Hashimoto oraz niedoczynność tarczycy.Przez okres dwóch lat przyjmowałam Letrox62,5mg.W sierpniu pojawiły się u mnie objawy typowe dla nadczynności tarczycy:nietolerancja ciepła,poty (zwłaszcza nocne),nerwowość,drżenie rąk i nóg,kołatanie serca,duszność,wzrost ciśnienia.Endokrynolog zlecił obniżenie dawki na 50mg,objawy nadal są. Wyniki: TSH:1,39 (N:0,27-4,2) FT3:3,38(N:2,04-4,4),FT4 1,57 (N:0,93-1,7),antyTPO71,54(N:0-34),antyTG82,4(N:0-115).Czy objawy dotyczą tarczycy?
KOBIETA, 31 LAT ponad rok temu

Jak stosować prezerwatywy?

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy