Zapytaj lekarza

7 3 6 , 7 7 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają wyniki TSH przy Haschmito i niedoczynności tarczycy?

TSH w normie ft4 za wysokie? Choruje na chorobę hashimoto i niedoczynnosc tarczycy, obecnie przy dawce levothyroxine 100mcg moje TSH jest w normie 1,3mIU/L (0.27-4.2) lecz ft4 powyżej normy 25.1pmol/L (12.0-22.0) około 4 tygodni temu zwiększyłam dawkę levothyroxine z 75 na 100 mcg ponieważ moje TSH wynosiło wówczas 3.51 a ft4 19.3 Staramy się z mężem o dziecko wiec konieczne jest utrzymanie poziomu TSH poniżej 2.5, ale czy zbyt wysokie ft4 może zakłócić cykl miesiączkowy i gospodarkę hormona
KOBIETA, 35 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy