Co powoduje ciągłe zmęczenie, sennoość i rozdrażnienie?

Od dłuższego czasu, Ok roku, mam następujące objawy: ciagle zmęczenie, senność, rozdrażnienie, wahanie nastrojów, suchość skory, bóle mięśni i stawów, sińce pod oczami, permanentny katar, od niedawna bóle uszu. Laryngologicznie i alergologicznie wszystko dobrze. Stwierdzono katar naczynioruchowy. Świeże wyniki morfologi są bez żadnych odchyleń od normy. Dziś natomiast odebrałam wyniki ft4 i ft3. Ft4: 0,98 norma 0,7-1,48; 35,9% Ft3: 2,92 norma 1,71-3,71; 60,5%. Czy to coś z tarczyca?
KOBIETA, 30 LAT ponad rok temu

Menopauza - najważniejsze informacje

Dzień Dobry Pani,

Opisane przez Panią objawy mogą wskazywać na odpowiedź Pani organizmu
na przewlekający się stres, stąd mocno obniżony nastrój.

Myślę, że zwyczajna rozmowa z psychologiem byłaby dla Pani pomocna.
Gdyby miała Pani życzenie takiej rozmowy ze mną, zapraszam do kontaktu na Skype.

Życzę Pani tylko satysfakcjonującego samopoczucia,
irena.mielnik.madej@gmail.com

Psycholog, trener w zakresie rozwoju osobowości
0

Wyniki badań są w normie. TSH tam nie ma, warto byłoby zrobić. Wskazuje to przede wszystkim na silne objawy przemęczenia i stresu. Warto skonsultować się z psychologiem. Pozdrawiam i prosze o siebie zadbać.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy