Zapytaj lekarza

7 3 6 , 5 1 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co prawdopodobnie może powodować takie dolegliwości?

Witam Proszę o interpretację wyników Objawy z jakimi sie zmagam to przyspieszona akcja serca (od tyg dostaje propranolol 10mg 2 razy dziennie)potliwość,nerwowość,bóle w klatce piersiowej,wypadanie włosów wyniki: TSH 1,230 norma 0,27-4,2 FT4 1,46 norma 0,93-1,71 cholesterol -185 norma do 190 cholesterol HDL 38 norma>45 cholesterol LDL 120 norma do 130 cholesterol nie HDL 147 norma <145 Trójglicerydy 135 norma do 150 Sód 1,38 norma do 1,45 Potas 4,7 norma do 5,1 Gluzkoza 92 norma do 99 Morfologia w normie Moja lekarka podejrzewała nadczynność tarczycy ale z wyników chyba to nie wychodzi Dodam że po leku jest mi lepiej o wiele ale co może być przyczyną przy tak dobrych wynikach Proszę o pomoc
KOBIETA, 32 LAT 2 miesiące temu

Badania krwi - cholesterol

Cholesterol jest niezbędny w organizmie człowieka. Występują jego dwie odmiany ? dobra i zła. Sprawdź normy dotyczące wyników badań obydwu odmian cholesterolu, a także czym grozi jego nadmiar i niedomiar.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy