Zapytaj lekarza

7 4 0 , 2 6 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy objętość tarczycy jest prawidłowa?

Witam. Potrzebuję pomocy w interpretacji wyników. Wynik usg : pojedyńczy guzek 12mm -prawego płata tarczycy. Prawy płat pojemności 4.5ml lewy 3.2ml. Wyniki tsh: 1.300 przy wartości referencyjnej 0.270-4.200. FT3 wynik 5.06 norma 3.1-6.8 FT4 wynik 15.4 norma 12.0-22.0. A-tpo <3.00 przy normie <5.61 oraz tg <3.00 przy normie <4.11. Pth 7.2 przy normie 10-62 Czy objętośc tarczycy jestprawidłowa? Czy niskie Pth przy prawidłowych wynikach ma znaczenie? Pozdrawiam
KOBIETA, 23 LAT ponad rok temu

Badania krwi - glukoza

Badanie glukozy we krwi jest bardzo ważne. Glukoza jest węglowodanem należącym do cukrów prostych i podstawowym związkiem energetycznym w naszym organizmie. Jej niedobór i nadmiar są szkodliwe dla naszego zdrowia. Sprawdź czy twoje wyniki są prawidłowe.

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Konieczna dalsza diagnostyka odnośnie pth, co do tarczycy to sadze ze jest ok , konieczna ocena przez endokrynologa o konieczności biopsji guzka

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy