Zapytaj lekarza

7 4 0 , 6 4 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy takie wyniki dla kobiety w wieku 26 lat są prawidłowe?

Witam, od jakiegos czasu mam objawy typowe dla niedoczynnosci tarczycy. Zrobilam badania, tsh 3.590 wartosc referencyjna 0.270-4.200, OB 15 wartość referencyjna <=15, ft3 4.28 wartosc referecyjna 3.1-6.8, ft4 12.6 wartosc referencyjna 12.0-22.0. Czy takie wyniki dla kobiety w wieku 26 lat są prawidlowe? Morfologia i glukoza wyszly dobrze. Dodam jeszcze ze nadal karmie piersia dziecko.
KOBIETA, 26 LAT ponad rok temu

Badania krwi - granulocyty

Granulocyty to rodzaj leukocytów, czyli białych krwinek. Chronią nasz organizm przed drobnoustrojami. Dowiedz się więcej szczegółów o granulocytach i dowiedz się jak analizować wyniki badań.

Dzień dobry,

pomiar TSH mieści się teoretycznie w normie, ale jest Pani młoda więc wynik powinien być niższy. Proszę się skontaktować z endokrynologiem.

Pozdrawiam
Joanna Wardenga

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy