Po prostu zdrowo się odżywiać,dieta ubogotluszczowa, aby przeciwdziałac rozwojowi miażdżycy.
Pozdrawiam
Żywieniu po udarze jest zależne od etapu choroby i indywidualnych cech pacjenta. Zalecane są produkty dobrej jakości- pełnoziarniste zboża, orzechy, pestki, awokado, tłuste ryby oraz drób a także nieodłączny element prawidłowego żywienia czyli warzywa i owoce.
Pozdrawiam, dietetyk Marianna Hall
Centrum Dietetyki Nutrado (www.nutrado)
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaka powinna być dieta dla osoby po udarze? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Co powinny jeść osoby z trudnościami w przełykaniu, które są skutkiem udaru? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Jak żywić chorego po udarze? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Jak mogę karmić mamę po udarze, żeby szybciej wróciła do zdrowia? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Czy można w jakiś sposób złagodzić skutki udaru związane z problemami żywieniowymi? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Jaki błonnik powinny jeść osoby z Parkinsonem? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Jakie stosować diety w stwardnieniu rozsianym? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Jakich produktów spożywczych nie powinno zabraknąć w jego diecie? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Jaka dieta zapobiega chorobie Alzheimera? – odpowiada Mgr Tatiana Lewicka
- Jak powinna jeść osoba chora na Parkinsona? – odpowiada Mgr Marianna Hall
artykuły
Choroba Alzheimera - najczęściej zadawane pytania pacjentów. Odpowiadają eksperci WP abcZdrowie
Podstępna choroba Choroba Alzheimera jest schorze
Najbardziej pomocni lekarze i specjaliści - maj 2017
Czas na podsumowanie maja. W związku z tym przedst
Intermittent fasting (post przerywany) - zasady, zalety przeciwwskazania
Intermittent fasting, IF lub post przerywany, to s