Zapytaj lekarza

7 3 2 , 9 2 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Stan po udarze mózgu: Pytania do specjalistów

Czy zabieg udrożniania jest bezpieczny?

Witam. Mój tato przeszedł udar niedokrwienna. Jest w szpitalu.Okazało się że ma zwężonom tętnicę...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Magdalena Nowaczewska

Czy potrzebuję jakiegoś dodatkowo leku po udarze niedokrwiennym?

Witam, jestem 2 lata po udarze niedokrwiennym, miałam niedowład lewostronny, teraz poruszam się bez...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jerzy Bajko

Czy Akard trzeba zażywać do końca życia po udarze?

czy akard trzeba zazywac do końca zycia jestem4lata po lekkim udarze

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Wiesław Łuczkowski

Czy mogła przejść udar mózgu?

Co oznacza taki wynik TK głowy mojej mamy . Ma ona 77 lat i jakby niedowład prawej części ciała. Czy mogła przejść udar...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Magdalena Nowaczewska

O czym świadczą bóle głowy i oka po udarze?

Witam ,czy po mini udarze badz ataku TIA bole glowy I oka to normalne nastepstwo?jak dlugo moga.sie uyrzymywac?dziekuje.Pozdrawiam

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Co znaczą te objawy po udarze u taty?

Dzień dobry. Mój tata 19.06 przeszedł udar. Od tygodnia jest w domu. Martwię się ponieważ w nocy...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska

Czy mogą to być następstwa udaru?

Dzień dobry pół roku temu miałem zawał mózgu(

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Wiesław Łuczkowski

Zaburzenia mowy po udarze - gdzie można uzyskać pomoc?

Mój mąż 5 miesięcy temu przeszedł udar, objawiający się zaburzeniami...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Jak radzić sobie po udarze niedokrwiennym?

Jestem po udarze niedokrwiennym . Mam bóle...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jerzy Bajko

Wyniki badań krwi u 24-latki

Prosze o interpretację Wyników: TSH 4.430 (0.270-4.200) FT3 6.39 (3.1 - 6.8)

Co zrobić, aby zmniejszyć obrzęk między kolejnymi etapami rehabilitacji?

15.01.2017 miałam udar krwotoczny,konsekwencją którego jest niedowład lewostronny.Niepokoi mnie to,ze...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jerzy Bajko

Kiedy po udarze jest szansa na widoczną poprawę?

ata doznał miesciąc temu udaru. Brak mowy, prawa strona ciała jest spalalizowana. Minie tydzień jak...

Co robić w przypadku opuchnięcia i bólu małżowiny usznej?

zaczerwieniona i bardzo opuchnięta i boląca dolna część małżowiny usznej prawej co robić? pacjent po udarze...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Budlewski

Czy można lecieć samolotem po udarze mózgu?

Czy tydzień po udarze można lecieć samolotem? Czas lotu 2 godziny.

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy częstotliwość współżycia zwiększa ryzyko udaru?

Dzień dobry, mam 65 lat i regularnie współżyję regularnie z Żoną. Przeszedłem udar, po tygodniu od zdarzenia zaczęliśmy współżyć, ponownie doznałem udaru....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jerzy Bajko

Czy osłabienie ręki to skutek udaru?

Witam, proszę o pomoc. Od tygodnia mam problem z prawa ręka, nagle podczas wysiłku osłabła, pod względem siły i czucia, głównie chodzi o dłoń. Byłam u...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Magdalena Nowaczewska

Czy warto zastosować terapię czystym tlenem po udarze niedokrwiennym?

Jestem 8 miesiecy po udarze niedokrwiennym z lewostronnym niedowładem, słyszalem o terapii czystym...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy to może grozić trzecim udarem?

Dobry wieczór, mam pytanie ciocia jest juz po 2 udarach lewo stronnych, ale od kilku dni przechyla sie siedzac na prawa strone i nawet jak sie ja prowadzi...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co może oznaczać spuchlizna po udarze niedokrwiennym?

Mój mąż jest 3 miesiace po udarze niedokrwiennym i porażeniem pprawostronnym W chwili obecniej jest...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Co oznacza taki wpis przy wyniku badania?

Co oznacza wpis przy wyniku badania Lipidogram- i biochemia-metabolity Wartości oczekiwane: <70-chroba...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska
Patronaty
Ważne tematy