Czy powinnam zrobić jeszcze dodatkowe badania krwi?

Proszę o interpretację wyników krwi. Leukocyty 9,92 tys/ul3,98-10,04 Erytrocyty 4,51mln/ul3,93-5,22 Hemoglobina 14g/dl11,2-5,22 Hematokryt 42,2 %34,1-44,9 Mcv 93,6fl 79,4-94,8 Mch31 pg25,6-32,2 Mchc33,2g/dla 32,2-35,5 Płytki krwi 450tys/ul150-400 Rdw-cv12,7%11,7-14,4 Pdw10,1fl 9,8-16,2 Mpv9,3fl9,4-12,5 P-lcr19,1%19,1-46,6 Pct0,42%0,17-0,35 Neurofile49,4%40-80 Limfocyty 38,9%20-40 Monocyty 9,0%2,0-10,0 Limfocyty 3,86tys/ul 1,0-3,0 Mam 45 lat waga 52kg przepuklinę rozworu przełykowego przepony oraz przewlekle zapalenie żołądka po bakterii helikobakter pylori która była wyleczona Proszę o informację czy powinnam jeszcze zrobić jakieś badania ze względu na podwyższone płytki krwi
KOBIETA, 45 LAT ponad rok temu

Badania krwi - potas

Potas jest głównym elektrolitem wnętrza komórkowego w ludzkim organizmie. Jego największe stężenie znajduje się w mięśniach szkieletowych i jest niezbędnym składnikiem do utrzymywania stałych warunków wewnątrz organizmu.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty