Zapytaj lekarza

7 4 2 , 9 5 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy przy opisanej sytuacji zasadne jest podanie trzech dawek Suplasynu?

Zestarzałe uszkodzenie łąkotki w wyniku przebytego urazu lub oderwania.Zestarzałe rozerwanie typu flap tear rogu tylnego łąkotki przyśrodkowej w kolanie prawym.Wielomiejscowe rozmiękania (II/III wg Quter4bridge a)chrząstki stawowej: obu kłykci przyśrodkowych i bocznego piszczeli w kolanie prawym.Leczenie:usunięto uszkodzony/rozerwany fragmment rogu tylnego łąkotki przyśrodkowej/strefę uszkodzenia wyrównano.Próba wyrównania powierzchni z uszkodzonych, lużnych fragmentów chrząstki stawowej kłykci przyśrodkowych i bocznego piszczeli.(shaver/vapr) płukanie,drenaż. Pacjent w wieku 56 lat.Lekarz stwierdził oznaki zwyrodnienia. Kiedy odstawić kule? Czy zasadne jest podanie trzech dawek SUPLASYNU (20 MG/2ML ? Jeśli tak, to ile dni po artroskopii? Jak długi powinien być okres L4 aby kolano dobrze się zagoiło?Rechabilitacja zapisana przez lekarza to : laser i krioterapia. Rechabilitacja -miesiąc po zabiegu artroskopii.
MĘŻCZYZNA, 56 LAT ponad rok temu

Bóle kręgosłupa

Spędzamy zbyt wiele czasu w pozycji siedzącej. Prowadzi to do bólu pleców. Warto wstać,przejść się. Zredukujemy wtedy dolegliwości bólowe kręgosłupa.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy