Zapytaj lekarza

7 4 0 , 9 2 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy to początki czerwienicy?

Badanie krwi wykazalo nieznacznie podwyzszone HCT 46% ( norma 34.1- 44.9%),HGB 15.7 g/dl( norma 11.2-15.7),RBC 5.42(norma 3.93-5.22). Reszta wynikow w normie. PLT 211.Dodam,ze dokladnie rok temu badania byly zblizone,nieznacznie jednak wzrosly. Czy powinnam sie martwic,ze to poczatki czerwienicy?
KOBIETA, 38 LAT ponad rok temu

Odkryto nowe grupy krwi

Ciało człowieka cały czas zaskakuje. Dwie nowe grupy krwi, pokazują jak niewiele jeszcze wiemy na temat naszego organizmu. O tym, co nowe odkrycie niesie za sobą opowiadają dr Michał Sutkowski, lekarz rodzinny oraz Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk.

Lek. Klaudia Kuśmierczuk
78 poziom zaufania

Dopóki nie ma Pani niepokojących objawów a wyniki są stabilne, to raczej nie ma powodów do niepokoju. Powinna Pani okresowo wykonywać badania kontrolne i być pod stałą opieką lekarza rodzinnego. W razie jakichkolwiek niepokojących objawów powinna się Pani w pierwszej kolejności zgłosić do POZ.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy