Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
A posiew plwociny? Albo konsultacja u pulmonologa i posiew popluczyn oskrzelowej tzw BAL.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy warto zrobić posiew na beztlenowe przy nadprodukcji śliny? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak leczyć nadprodukcję śluzu w gardle? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Spływanie wydzieliny po ścianie gardła a możliwe działania – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co może być powodem takiego ciągłego kaszlu? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- W jaki sposób można wyleczyć refluks? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Dyskomfort przy połykaniu śliny po lewej stronie krtani – odpowiada Lek. Dawid Matyniak
- Suchość i uczucie kwasu w gardle – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co robić z tym spływaniem wydzieliny w gardle? – odpowiada Lek. Karol Gołębiewski
- Problemy z przełykiem a skrzywienie przegrody nosowej – odpowiada Lek. Dawid Matyniak
- Co może oznaczać chrząkanie? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
artykuły
Refluks żołądkowo-przełykowy - czym jest choroba refluksowa, rodzaje, przyczyny, objawy, jak leczyć
Refluks żołądkowo-przełykowy, określany również mi
Chrypka - krótkotrwała, długotrwała, chrypka a choroby
Chrypka, czyli szorstka barwa głosu połączona z uc
Pieczenie w gardle - przyczyny, objawy towarzyszące, leczenie
Pieczenie w gardle to częsta dolegliwość, która zw