Helicobacter, a problemy z gardłem

Dzień dobry , od lipca mam problemy z gardłem , przelykiem , zaczelo się od tego ze czułem suchość później kwas , od razu gardło zrobiło się całe czerwone , widoczne liczne grudki chłonne na Tylnej części gardła , chodziłem do laryngologa , leki na alergie , refluks , zatoki niestety nie pomogły , wykonałem gastroskopię oraz antygen helicobacter w kale , wynik dodatni , w samej gastroskopii wszystko w porządku , czy helicobacter może być również powodem moich problemów z gardłem , ?
MĘŻCZYZNA, 23 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty