Jak interpretować wynik badania na alergię?

Proszę o potwierdzenie, czy córka rzeczywiście jest uczulona na te wszystkie alergeny: kontrola dod. 7/7 zaczerwienienie 10/18, kontrola ujemna-, roztocza I 5/6, roztocza II 5/4 alternaria 3/3, bylica 4/3 , kot 3/3. Będę bardzo wdzięczna.
KOBIETA, 46 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty