Zapytaj lekarza

7 4 2 , 9 6 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak rozumieć moje wyniki badań tarczycowych?

Witam. Od pewnego czasu mam dusznosci, i kolatanie serca przy wysilku, mialem robione ekg, przeswietlenie pluc, spirometrie i badanie krwi. Wszystko w normie, badalem sie ostatnio pod kątem tarczycy i wyszly mi takie wyniki : P/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) 1,14 lU/ml < 4,11 P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) (O09) 0,91 IU/ml < 5,61 Wolna tyroksyna (FT4) (O69) 1,08 ng/dl 0,70 — 1,48 Wolna trijodotyronina (FT3) (O55) 3,31 pg/ml 1,71 — 3,71 Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji (L69) 0,65 µlU/ml 0,35 — 4,94
MĘŻCZYZNA, 25 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

A jakieś inne badania z krwi? Czy kardiolog coś stwierdził ? Czy coś pozostaje do wykluczenia ? Proponuje udać się do lekarza rodzinnego po przeanalizowaniu dotychczasowej diagnostyki będzie można zalecić dalsze postępowanie

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy