Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Większość leków antyalergicznych jest przeciwwskazana w trakcie ciąży i laktacji, gdyż mogą przenikać przez łożysko lub do mleka matki. W szczególnych przypadkach można zastosować niewielkie dawki leku pod warunkiem odstawienia dziecka od piersi na kilka godzin. Do wybrania najlepszego Pani leczenia wskazana jest wizyta u lekarza prowadzącego.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty