Nieco podwyższony odsetek granulocytów

MAM 25 LAT. MAM CZEĘSTE BÓLE BRZUCHA. CZĘSTO ODDAJĘ BOLESNY MOCZ. BUDZĘ SIĘ Z 3 RAZY W NOCY, POMIMO ŻE WCZEŚNIEJ NIE WYPIJAM DUŻYCH ILOŚCI NAPÓJ. ROBIŁAM BADANIA MOCZU I KRWI 2 TYGODNIE TEMU, LECZ NIE ZDĄŻYŁAM ICH SKONSULTOWĆ Z LEKARZEM Z POWODU WYJAZDU ZA GRANICĘ. MÓJ WYNIK: BARWA: KLAROWNY, WBC 7,6, ODCZYN: KWAŚNY, RBC 4,79, BIAŁKO: NB, HGB13,9, CUKIER: NB, HCT 41,9, UROBILINOGEN: W/N, MCV 87.5, NABŁONKI> LICZNE, MCH 29.0, KRWINKI BIAŁE: 1-3, MCHC 33.2, KRWINKI CZERWONE: 0-1-2, PLT 208, OBFITY ŚLUZ, LICZNE BAKTERIE, LYMPH 22.1, NEUT 71.5, PDW 12.2, MPV 9.9, P-LCR 24.4, OB 15. DODAM, ŻE W MARCU TEGO ROKU DOSTAŁAM TZW.ATAK... SPUCHŁY, ZDRĘTWIAŁY MI OBIE RĘCE I PRZYBRAŁY KOLOR SINY. ZDRĘTWIAŁ MI RÓWNIEŻ KARK. OD TEGO MOMENTU ŁAPIE MNIE TO 2 RAZY W TYGODNIU. BUDZĘ SIĘ W NOCY BEZ CZUCIA PRAWEJ RĘKI. MAM ZDRĘTWIAŁY KARK. DO TEGO ZAWROTY GŁOWY. CZY MOGĘ MIEĆ URAZ KRĘGOSŁUPA, CZY MOŻE TO BARDZIEJ SPOWODOWANE JEST NERWICĄ? DZIĘKUJĘ.
25 LAT ponad rok temu

Morwa biała - idealna dla diabetyków i chorych na nerki

Morwa biała została przywieziona do Polski w latach pięćdziesiątych jako przysmak jedwabników. Jednak dopiero po latach doceniono jej zdrowotne właściwości. Wyciąg z owocu morwy działa przeciwbakteryjnie i odrobacza nasz organizm. A picie ekstraktu z liści morwy osłabia tworzenie się neurotoksycznych związków, które odgrywają znaczącą rolę w powstawaniu choroby Alzheimera. Morwa powoduje ograniczenie wchłaniania cukrów ? zmniejsza więc produkcję tłuszczu i odkładanie się tkanki tłuszczowej. Wyrównuje też poziom cukru we krwi, dlatego jest polecana diabetykom. Owoce morwy mają działanie przeciwgorączkowe i moczopędne. Podobnie jak jeżyny zawierają cukry, witaminy i minerały, dlatego warto je pić przy anemii, przeziębieniach, miażdżycy i chorobach nerek.

Redakcja abcZdrowie
82 poziom zaufania

Witam!

Wynik badania ogólnego moczu wraz z opisanymi objawami sugerować może zakażenie układu moczowego. Morfologia krwi - nieco podwyższony odsetek granulocytów. Może mieć związek z wyżej wspomnianym zakażeniem. Pozstałe parametry morfologii krwi prawidłowe. OB - na górnej granicy normy.

Podejrzenie zakażenia układu moczowego wymaga wizyty u lekarza. Opisane "napady" również wymagają zebrania szczegółowego wywiadu i badania lekarskiego. Doradzam więc wizytę u lekarza rodzinnego.

Pozdrawiam

Redakcja abcZdrowie.pl to zespół doświadczonych i zaangażowanych osób, z których wielu to eksperci z dziedziny medycyny, dla których dbałość o zdrowie to priorytet.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy