Zapytaj lekarza

7 3 6 , 3 9 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

O czym świadczy wysoka bilirubina?

Proszę o interpretację badań z 17.03.2015: TSH 2,83 norma:0,4-4, ft3 4,2 norma:1,8-4,4, ft4 1,28 norma:0,8-1,9, p.ciała antyTPO 69 norma: max 35. testosteron 0,39 norma:0,06-0,82, bilirubina całkow. 1,60 norma: 0,2-1,1. Poprzednie badanie z 12.11.14:bilirubina całkow. 1,17 norma: 0,2-1,1 i z 14.10.14: bilirubina całkow. 1,27, TSH 3,95 norma 0,4-4. O czym świadczy wysoka bilirubina i moje wyniki tarczycy.
KOBIETA, 35 LAT ponad rok temu

Badania krwi - hemoglobina

Hemoglobina jest podstawowym składnikiem krwinek czerwonych. Jest nie tylko barwnikiem nadający krwi czerwony kolor, ale pełni również ważną funkcją ? transportuje tlen do tkanek. Lekarz Łukasz Kowalski objaśnia szczegóły dotyczące badania hemoglobiny.

Aleksander Ropielewski
79 poziom zaufania

Wyniki badań tarczycy są w normie, chociaż podwyższony poziom anty TPO może świadczyć o chorobach autoimmunizacyjnych tarczycy. Podwyższony poziom bilirubiny może występować w wielu chorobach i konieczne jest pogłębienie diagnstyki (badanie bilirubiny sprzężonej i niesprzężnej oraz tzw. prób wątrobowych)

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy