Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę spróbować maści z witaminą A oraz suplementacji witaminy z gr B. Ewentualnie konsultacja z dermatologiem.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Niedobór witamin a popękane usta – odpowiada Mgr Jolanta Gajda
- Problem ze spierzchniętymi ustami – odpowiada Anna Adamowicz
- Popękane usta przy Curacne 40mg – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co robić z suchymi ustami? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jak leczyć wysuszone usta? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Problem z ustami u 23-latki – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Silny obrzęk ust – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Jak radzić sobie z bardzo suchymi ustami? – odpowiada dr Ewa Szmaj
- Wrażliwa, przesuszona i popękana skóra dłoni – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Przez jaki czas można stosować suplementy z witaminami? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
artykuły
Pękające kąciki ust - przyczyny, objawy, leczenie i zapobieganie
Pękające kąciki ust, inaczej zajady, to powszechna
Większość członków Rady Medycznej przy premierze złożyła rezygnację. Nie kryją rozgoryczenia
14 stycznia 2022 roku 13 z 17 członków Rady Medycz
Zajady - czym są? Przyczyny, objawy, leczenie, domowe sposoby
Zajady są bardzo powszechną i niestety, nieprzyjem