Dzień dobry,

Długotrwałe stosowanie skrzypu polnego może doprowadzić do niedoboru witaminy B1 (skrzyp polny zawiera antywitaminę B1).

Przy długotrwałym stosowaniu skrzypu należy wobec tego uzupełniać niedobór witaminy B1 (drożdże, pestki słonecznika, kiełki pszenicy lub naturalny suplement diety zawierający naturalne witaminy z grupy B).

Pozdrawiam
Dietetyk Joanna Peplińska

http://dietetykmedyczny.com/

KOŚCIERZYNA-BYTÓW

0

Wystarczy, aby produkty będące istotnym źródłem B1 (np schab, otręby pszenne , pistacje, zarodki pszenne, słonecznik, soczewica, groch, sezam itp)nie znalazły się w najbliższych posiłkach przed i po spożyciu skrzypu.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty