Poziom testów skórnych: histamina i farine

Dzień dobry mam pytanie odnośnie interpretacji testów skórnych: histamina 8/30 kontrola 0/0 d.farine 3/7 sierść psa 2/4
KOBIETA, 29 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

MichaĹ Kurek
58 poziom zaufania

Szanowna Pani!

Pierwsza liczba mówi o średnicy bąbla, druga o średnicy nacieku zapalnego.
Histamina jest tzw. kontrolą dodatnią- wynik zawsze wyjdzie dodatni, pokazuje jak "silnie" pani organizm reaguje na alergeny.
Kontrola jest to iniekcja soli fizjologicznej
Pozostałe testy to roztocza i sierść psa. Z wynikami proszę udać się do Pani lekarza alergologa.

z poważaniem
Michał Kurek

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty