Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Nic określonego. Zgłosić sie do lekarza na rozmowę .
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Problemy skórne podobne do zapalenia łojotokowego skóry – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jakie są objawy alergii na sierść kota? – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Co mogą oznaczać problemy skórne na palcach? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Wysypka na policzkach w okolicy uszu – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Problemy z oddychaniem dzień po spożyciu alkoholu a uczulenie na spirytus – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Jak długo farby mogą uczulać? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Problemy ze skórą na dłoniach – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czym leczyć pojawiające sie czerwone plamy na ciele? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Co mogą oznaczać problemy skórne? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Usunięcie zmiany skórnej z policzka i nosa – odpowiada Lek. Magdalena Pikul
artykuły
Koronawirus. Pokrzywka po COVID-19 zmieniła życie 21-latki w piekło. "Widok mojej skóry przygnębia"
Monika przeszła zakażenie koronawirusem łagodnie.
34-latkę uczuliła suknia ślubna. Jej ciało pokryły swędzące krosty
34-letnia Stephanie Harvey ze Szkocji ma nietypową
Jason Sheridan z Anglii zmagał się z czerniakiem. Mężczyzna przyznaje, że w jego przypadku rak skóry został szybko zdiagnozowany dzięki aplikacji
Mężczyzna przyznaje, że aplikacja SkinVision "urat