Zapytaj lekarza

1 , 0 3 7 , 2 2 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Proszę o wyjaśnienie - hormony tarczycy

Mam 37 lat, zrobiłam badanie hormonów tarczycy to są wyniki TSH - 0,695 , FT3 - 0,27- 4,2 czy mam powody do niepokoju? Niepokoi mnie ft3 - znalazłam normę 2,63-5,7.
KOBIETA, 37 LAT ponad rok temu

Mezoterpia igłowa twarzy i dekoltu

Mezoterapia igłowa to zabieg, który możesz odbyć w gabinecie dermatologii estetycznej. Polega na wstrzyknięciu substancji leczniczych bezpośrednio w obręb skóry. Zobacz, jak wygląda zabieg.

Redakcja abcZdrowie
82 poziom zaufania

Normy poszczególnych badań zależą od konkretnego laboratorium. Wskazany przez Panią wynik TSH mieści się prawdopodobnie w normie (zakładając, że wynosi ona 0,4 - 4,0). "FT3 - 0,27- 4,2" - to nie jest wynik, a zakres, który Pani przepisała z karty z wynikiem.
To czy choruje Pani na nadczynność lub niedoczynność tarczycy zależy w tym przypadku od wyniku FT3, a nie umieściła go Pani w pytaniu.

Redakcja abcZdrowie.pl to zespół doświadczonych i zaangażowanych osób, z których wielu to eksperci z dziedziny medycyny, dla których dbałość o zdrowie to priorytet.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy