Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Mogą to być objawy infekcji jamy ustnej. Sugeruję wizytę u lekarza rodzinnego.
Pozdrawiam.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Lekki ból gardła i stosowanie leków wziewnych – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy podawanie sterydów w astmie jest bezpieczne? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Astma oskrzelowa a sterydy – odpowiada Dr n. med. Irena Markiewicz-Bendkowska
- Astma oskrzelowa i suchość w gardle – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Astma oskrzelowa u 34-latki – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Astma aspirynowa i oskrzelowa – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Astma oskrzelowa - czy to prawidłowa diagnoza? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Sól fizjologiczna a astma oskrzelowa i problemy z krtanią – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Inhalator na astmę oskrzelową bez recepty – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Nadpobudliwość dziecka po lekach wziewnych – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
artykuły
Diabeł tkwi w szczegółach, czyli o objawowym leczeniu alergii i astmy
- Jeden lek można podać z kilku inhalatorów, k...
Grzybica jamy ustnej po leczeniu astmy
Stosowanie wziewnych sterydów w astmie może powo...
Inhalator - rodzaje, najlepszy wybór, sposób użycia, inhalator dla dzieci
Inhalator to specjalne urządzenie przeznaczone do...