Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Nie ma to sensu ponieważ jest to lek o identycznym mechanizmie działania. Wystarczy stosowanie jednego z wymienionych preparatów.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jakie występują interakcje pomiędzy wymienionymi lekami? – odpowiada Lek. Klaudia Kuśmierczuk
- Stosowanie leków podczas ataku astmy – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Czy zażywanie Alvesco, Milukante i Clatra przy podejrzeniu astmy oskrzelowej jest bezpieczne dla zdrowia? – odpowiada Lek. Bożena Mamcarz
- Jaki mam rodzaj astmy? – odpowiada Pawe Żmuda-Trzebiatowski
- Przerzedzenie włosów po leczeniu astmy oskrzelowej – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Podejrzenie astmy oskrzelowej i duszności – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Czy Poulmicort jest skuteczny na mokry i suchy kaszel? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Uszkodzenia mózgu a ataki astmy – odpowiada Lek. Magdalena Pikul
- Badanie spirometrem a wykrycie astmy oskrzelowej – odpowiada Dr n. med. Irena Markiewicz-Bendkowska
- Astma a zachorowanie na ospę – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Salmex - charakterystyka, skład, wskazania, przeciwwskazania, środki ostrożności
Salmex jest preparatem wykorzystywanym w systematy
Flixotide - właściwości, działanie, skutki uboczne, cena
Flixotide jest lekiem dostępnym na receptę. Występ
Wycofano lek na astmę i alergię
Główny Inspektorat Farmaceutyczny podjął decyzję o