Zapytaj lekarza

7 3 6 , 2 9 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Stres a wyniki badań hormonalnych

O to wyniki badania krwi w 3 dniu cyklu. Od 20mc staram sie o dziecko. Od początku roku jestem pod większym niż normalnie stresem(wykryto czerniak u partnera ) czy może mieć to wpływ na hormony? Prosze o poradę TSH 1,11 mU/L norma 0,3-4,2 mU/L Free T4 15,9 pmol/L norma 12-22 pmol/L Prolactin total 1245 pmol/L norma 100-500 Prolactin Bioactive 780 mU/L norma 75-381 Female FSH 10 U/L norma <13 LH 6 U/L norma < 13 Oestradiol 189 pmol/L norma 45-600 Progesterone 5 pmol/L norma <5
KOBIETA, 28 LAT ponad rok temu

Najlepszy moment na zajście w ciążę

Wyniki badań wskazują na istnienie hiperprolaktynemii- stan taki zaburza gospodarkę hormonalną organizmu i uniemożliwia zajście w ciążę. Może być związany z przewlekłym stresem. Konieczne jest leczenie aż do czasu zajścia w ciążę.

Doświadczona specjalistka w dziedzinie ginekologii i położnictwa. Specjalizuje się w leczeniu nietrzymania moczu i atrofii pochwy. Wykładowca Laser and Health Academy.
0

Witaj! Z wyników które zobaczyłam jest jasne , ze pani ma hiperprolaktynemię , dlatego proszę skonsultować te wyniki ze swoim ginekologiem. Pozdrawiam.

Psycholog posiadający specjalizację z seksuologii.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy