Zapytaj lekarza

7 3 7 , 1 1 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badania hormonów tarczycy i objawy Hashimoto

Mam 19 lat. 5 lat temu robiłam USG tarczycy. Wyszło wtedy, że lewa część jest o połowę mniejsza od prawej, ale produkuje tyle hormonów ile powinna. Jakiś czas temu trafiłam na opis choroby Hashimoto i byłam w szoku, bo jej objawy idealnie opisywały to jak się czuję od kilku miesięcy. Postanowiłam zrobić badania TSH, FT3 i FT4. Wyniki niby są w normie: TSH – 1,4066 (0,35-4,94) FT3 – 3,26 (1,71-3,71) FT4 – 0,97 (0,7-1,48) Czy jest sens badać się dalej w tym kierunku?
KOBIETA, 20 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy