Wyniki badania hormonów tarczycy oraz poziomu glukozy i wapnia

podejrzewam u syna problemy z tarczycą. Syn ma 3,5 roku, wyniki z krwi: - tsh 6,828 (zakres 0,640-6,270) - FT4 1,30 (zakres 0,89-1,76) Czy syn może mieć niedoczynność tarczycy? Czy źle funkcjonująca tarczyca może mieć wpływ na wynik glukozy i wapnia? Poziom glukozy ma poniżej normy 61 (zakres 70-99). Natomiast wapń całkowity 10,4 (zakres 8,1-10,4). Wapń niby mieści się jeszcze w normie ale syn od roku jest na diecie bezmlecznej.
KOBIETA, 31 LAT ponad rok temu

Badania krwi - erytrocyty

Erytrocyty to krwinki czerwone i są podstawowym składnik morfologiczny krwi. Pełnią ważną rolę w wymianie gazowej niezbędnej w naszym życiu. Ich ilość zależy od wieku i wielu innych czynników. Dowiedz się czy twoje wyniki są prawidłowe.

Lek. Krzysztof Szmyt
79 poziom zaufania

Witam, TSH jest podwyższone, co może świadczyć o niedoczynności tarczycy subklinicznej, konieczna jest konsultacja u endokrynologa. Konieczne jest również powtórzenie oznaczenia glikemii na czczo. Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy