Zapytaj lekarza

7 4 0 , 0 6 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badania krwi u 18-letniej kobiety

Czy takie wyniki są prawidłowe?Zgłosiłam się do lekarza z trwającym od miesiąca lekkimi bólami stawów. 18 lat, kobieta WBC:6.1(4-10) RBC:5.0(3.9-5.2) Hemoglobina:14.5(11.2-15.7) Hematokryt:42(34-45) MCV:83(79-95) MCH:29(26-32) MCHC:34.8(32.2-35.5) Płytki:387(150-400) RDW-CV:13.4(11.7-14.4) PDW:9.9(9.8-16.2) MPV:9.3(9.4-12.5) P-LCR:19(19.1-46.6) PCT:0.4(brak norm) neut:3,27(2-7)Limf:2.22(1-3)Mono:0.5(0.2-1) Eoz:0.1(0.02-0.5)Bazo:0.0(0.0-0.1) Kwas mocz:5,3 (2.4-5.7)CRP:0.99 RF:6.3
KOBIETA, 18 LAT ponad rok temu

Badania krwi - trombocyty

Czy wiesz jakie funkcje pełni żelazo w twoim organizmie? Dowiedz się tego oraz sprawdź stężenie żelaza w twoim organizmie robiąc badanie krwi - lek. Łukasz Kowalski wyjaśni wszelkie szczegóły.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy