Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Prosze brac leki tak jak dotychczas i czekac do wizyty, gdyby stan ulegl gwaltownemu pogorszeniu prosze siemzglosic na sor.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia na leki a obrzęki języka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Stosowanie leków na alergię a wynik testów alergicznych – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Lek Flonidan stosowany na alergię – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy przepisane leki na alergię wydają się odpowiednie do moich objawów? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Zaostrzenie objawów alergii po rozpoczęciu odczulania – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Czy lek na alergię Telfexo wchodzi w reakcje z tabletkami antykoncepcyjnymi vines? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Alergia na leki a odpowiednie testy – odpowiada Dr n. med. Szymon Bernas
- Jak zbadać przyczynę alergii na leki i pokarmy? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Próby prowokacyjne w diagnostyce alergii – odpowiada Lek. Jacek Miśkiewicz
- Skutki uboczne brania tabletek na alergię – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
artykuły
Koronawirus. Pokrzywka po COVID-19 zmieniła życie 21-latki w piekło. "Widok mojej skóry przygnębia"
Monika przeszła zakażenie koronawirusem łagodnie.
Topoli puch - czy to winowajca alergii?
"Biały puch" lub "koty" - tak właśnie określa się
Życie z alergią - co robić, a czego unikać?
Atak alergii Kichasz, kaszlesz, a swędzące oczy d