Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Bez badania lekarskiego ciężko jest coś więcej powiedzieć. Proszę koniecznie udać się do lekarza pediatry
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czerwona wysypka pod oczami u 15-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Zmiany skórne a uczulenie na złoto – odpowiada Lek. Dariusz Czubiński
- Czerwone plamki w okolicach ust, brody oraz policzków u dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy refundacja mleka Bebilon pepti 2 ha jest tylko do 2 roku życia dziecka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Ciągłe drapanie u 2-latki – odpowiada Małgorzata Panek
- Zmiany skórne i przebarwienia u dziecka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Zmiany skórne na ustach – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Uczulenie wokół oczu – odpowiada Lek. Kalina Wysocka-Dubielecka
- Alergiczna plamka na plecach dziecka – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Zmiany uczuleniowe wokół ust – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
artykuły
Chciała tylko usunąć pryszcza. Omal nie umarła
Katie Wright Katie Wright z Teksasu dostrzegła na
Koronawirus. Pokrzywka po COVID-19 zmieniła życie 21-latki w piekło. "Widok mojej skóry przygnębia"
Monika przeszła zakażenie koronawirusem łagodnie.
Wysypka a choroba. Czy potrafisz ocenić, która wysypka jest groźna? Podpowiadamy, kiedy może ostrzegać o koronawirusie
Krosty, plamy i wysypka towarzyszą bardzo wielu ch