Ryzyko związane z gastroskopią
Gastroskopia to badanie wykonywane w celu oceny stanu układu pokarmowego. Czy może być ono dla nas niebezpieczne? Zapoznaj się z wypowiedzią eksperta na ten temat.
Najlepiej byłoby spotkać się z dietetykiem, który wyjaśni Pani zasady prawidłowej diety.
Mało tłustych produktów, mało przypraw, potrawy gotowane na parze, delikatne, bez smażenia itp.
pozdrawiam
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co jeść przy zapaleniu błony śluzowej? – odpowiada Dr n. med. Wojciech Kawiorski
- Jaka dieta przy guzach na wątrobie i anemii – odpowiada Mgr Ewa Trusewicz
- Jaką dietę stosować przy wrzodach żołądka? – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Czy przy zapaleniu błony śluzowej żołądka mogę jeść naleśniki z serem? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Czego nie można jeść przy uchyłkach esicy? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Dieta przy wrzodach żołądka – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Dieta przy raku jelita grubego i chorej wątrobie – odpowiada Dr Agata Jarnuszewska
- Co jeść po zabiegu usunięcia pęcherzyka żółciowego? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Dieta a ostre zapalenie trzustki i wrzody dwunastnicy – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Co można jeść przy refluksie żołądkowo-przełykowym? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
artykuły
Sposób odżywiania wpływa na proces rekonwalescencji. Odpowiednia dieta to podstawa
Choroba jest zawsze dużym obciążeniem dla organizm
Tekla Juniewicz dożyła 116 lat. Przed śmiercią zdradziła swój sekret
Największą radość czerpała ze spotkań z bliskimi i
8 zasad żywienia dla cierpiących na zgagę
Pojawia się nagle i zwykle trudno z nią wygrać. To