Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
nie wiem jakie bakterie wyhodowano z kału i w jakim mianie. zwykle u tak małych dzieci nie wykonuje się badania kału
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy to nietolerancja laktozy lub skaza białkowa? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Badanie kału u niemowlaka a nietolerancja na laktozę – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Prawdopodobieństwo nietolerancji laktozy u córki – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Nietolerancja laktozy u 15-miesięcznego dziecka – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Złe samopoczucie po spożyciu mleka a nietolerancja laktozy – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy te wyniki mogą oznaczać nietolerancję laktozy? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy moje dziecko ma nietolerancję laktozy? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jak interpretować wynik badania na nietolerancje laktozy u noworodka? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Nietolerancja laktozy i pszenicy – odpowiada dietetyk, zielarz, fitoterapeuta Monika Bigoś
- Badanie kału a nietolerancja laktozy u dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Nietolerancja laktozy - charakterystyka, objawy, przyczyny, leczenie
Objawy nietolerancji laktozy mają związek z dolegl
Kazeina - źródła, właściwości, nietolerancja i zamienniki
Kazeina to białko obecne w mleku krowim, kozim i o
Zielony (zielonkawy) stolec - charakterystyka, przyczyny, postępowanie, zielony kał u dziecka
Zielony stolec może być wywołany różnymi czynnikam