Dieta śródziemnomorska a serce
Dieta śródziemnomorska dostarcza organizmowi odpowiednią ilość tłuszczu, energii, błonnika oraz wiele witamin i składników mineralnych. Zawiera dużo warzyw, owoce, ryby morskie, a główne źródło tłuszczu w tej diecie stanowi oliwa z oliwek. O jej wpływie na nasze zdrowie opowiada prof. dr hab. Zbigniew Gaciong, internista.
Witam serdecznie,
być może problem tkwi w gazach jelitowych bądź nietolerancji niektórych produktów. Prosze wykonać analizę segmentową składu ciała wtedy będzie wiadomo jak jest Pani otłuszczona w okolicach brzucha.
Pozdrawiam
Czy ktoś kiedykolwiek badał Panią w kierunku celiakii (nietolerancja glutenu)? Objaw wzdęty brzuch (już od dziecka) przy w miarę szczupłej sylwetce może na to wskazywać. Badania zrobi Pani w dowolnym laboratorium z krwi. Nie jet ono inwazyjne, a dużo Pani powie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy faktycznie mam wykluczyć gluten z diety? – odpowiada Mgr Mateusz Durbas
- Wzdęty i twardy brzuch przy niskiej wadze ciała – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Dieta bezglutenowa a autyzm – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Wynik badania wycinków pobranych podczas gastroskopii u dziecka – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Czy ograniczyć mączne jedzenie? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Helicobacter Pylori i wzdęty brzuch u 36-latki – odpowiada dietetyk, zielarz, fitoterapeuta Monika Bigoś
- Sposoby na przytycie dla studentki – odpowiada Mgr inż. Magdalena Kubik
- Jaka jest przyczyna nudności u 22-latki? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Powiększony brzuch, wzdęcia i wzmożone gazy – odpowiada Mgr Ewa Trusewicz
- Nieznaczne spłaszczenie kosmków i pogłębienie krypt wyraźny przybytek komór – odpowiada Lek. Krzysztof Majdyło
artykuły
Przeciwciała przeciwko transglutaminazie tkankowej. Co oznaczają?
Przeciwciała przeciwko transglutaminazie tkankowej
Nietolerancja glutenu - objawy, badania, dieta
Nietolerancja glutenu może dawać niejednoznaczne o
Czy na pewno nie możesz jeść glutenu?
Najnowsze badania odkrywają przykrą prawdę - wiele