Czym jest żywność ekologiczna?
Jeżeli zależy nam na tym, by zdrowo się odżywiać, warto włączyć do diety żywność ekologiczną. Obejrzyj filmik i dowiedz się, jakie kryteria powinny spełniać produkty spożywcze, by zyskać miano ekologicznych.
Obydwa produkty zawierają dużą ilość sodu i nie są wskazane zarówno w zdrowym żywieniu jak i przeciwskazane w nadciśnieniu.
Witam,
W przypadku obu produktów należy zachować umiar. Są naturalne sosy sojowe o obniżonej zawartości soli - jeżeli takie wystarczą to wydają się być lepsza alternatywą.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Składniki pokarmowe soli i pieprzu – odpowiada Mgr inż. Ewa Myszka-Nowakowska
- Produkty z dużą ilością sodu – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Właściwości soli z Himalajów – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Czy zaleca się spożywanie soli morskiej? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Czy sól himalajska jest bardziej szkodliwa od zwykłej soli? – odpowiada Mgr inż. Paulina Roziewska
- Która sól jest zdrowsza? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy w soli morskiej niejodowanej występuje wystarczająca ilość naturalnego jodu? – odpowiada Wiktoria Kłos (Kreft)
- Jakimi przyprawami zastąpić sól? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy stosowanie różowej soli himalajskiej jest zdrowsze od stosowania zwykłej soli? – odpowiada Mgr Małgorzata Mięsowicz
- Dieta dla otyłych - jaka najlepsza? – odpowiada Agnieszka Kuczewska
artykuły
Podstępna zabójczyni uwielbiana przez Polaków. Eksperci ostrzegają
Jest wszechobecna. Co roku za jej sprawą umiera wi
Wystarczy wykluczyć ten składnik z diety. Ryzyko udaru od razu spada
Jest zabójcza dla serca, poważnie szkodzi nerkom i
Nawyki, które szkodzą twoim nerkom
Rola nerek Nerki pracują 24 godziny na dobę. Są od