Wpływ na zdrowie kwasu glutaminowego i kwasu asparginowego

zakupiłem izolat bialka 97 %, jednak czytam na etykiecie, że w porcji 25 g jest aż 4,25 g kwasu glutaminowego i 3,33 kwasu asparginowego. Czy jest bezpieczna dawka, poniewaz czytałem dużo na temat skutków ubocznych nadmiernego spożywania tych substancji. I drugie pytanie: czy L-glutamina jest w dawce 5 g dziennie bezpieczna? Pozdrawiam
MĘŻCZYZNA, 33 LAT ponad rok temu

Źródła nienasyconych kwasów omega-3

Nienasycone kwasy omega-3 są niezbędnym składnikiem naszej diety, jednak organizm nie posiada zdolności do ich samodzielnego syntetyzowania. Z tego względu warto wiedzieć, co jest ich pierwotnym oraz wtórnym źródłem ? o tym opowiada dr Leszek Walentynowicz, diabetolog.

Lek. Tomasz Budlewski
95 poziom zaufania

Proponuje udac sie do dietetyka lub trenera personalnego z odpowiednim doświadczeniem.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty