Alergia na siarczan niklu a dieta

Witam! Prolemem moim jest bardzo sucha swędząca skóra głowy(jedna wielka skorupa)Po szeregu przeprowadzonych badań Stwierdzono u mnie pokarmową alergię na siarczan niklu .Moje pytanie jest następujące jakie produkty zawierają najwięcej tego pierwiastka?Jakie pieczywo można jeść?czy dozwolone są kupne wędliny?Co najlepiej jeść a czego unikać?Pytam ponieważ na wielu stronach coś jest dozwolonego a na innej już jest to zabronione. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
KOBIETA, 30 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty