mam astme oskrzelowa wiem co mnie alergizuje ale pulmonolog tego jeszcze nie wykrył i za mało testow było zeby to wyszło i niewiem gdzie powiekszyc te testy marta
Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę udać się do alergologa, po badaniu będzie można określić odpowiednie rozszerzenie badań. Potrzebne są dodatkowe informacje aby móc coś więcej powiedzieć.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Astma aspirynowa i oskrzelowa – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Uporczywy kaszel przy astmie oskrzelowej – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Czy metaamfetamina ma wpływ na astmę oskrzelowa? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Jak leczyć ten ucisk w gardle przy astmie oskrzelowej? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Badanie spirometrem a wykrycie astmy oskrzelowej – odpowiada Dr n. med. Irena Markiewicz-Bendkowska
- Podejrzenie astmy oskrzelowej – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Poranne problemy z oddychaniem, gęsta wydzielina z gardła – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy można latać samolotem po przebytej astmie oskrzelowej w dzieciństwie? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Leki na astmę oskrzelową a wzrost wagi – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Alergia, kaszel i duszności – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka