Czerwone plamy podskórne swędząco-piekące

Pekaja mi naczynia wlosowate, z wycinka skóry diagnoza:alergiczne zapalenie naczyń. Od pół roku jestem leczona. Pelna diagnostyka: dermatologiczna, reumatologiczna oraz wykluczenue boleriozy, toksomplazmozy, celiakii, nowotworów. Okolo 100 badań . Wczoraj wyszłam ze kliniki. Bez diagnozy. Jestem ponownie zsypana rece, brzuch, nogi. Czerwone plamy podskórne swędząco piekące. Źle reagują na wszelkie maści. Pojawiaja się jak jest mi gorąco. Ostatnio mam podwyzszony cukier i ciśnienie Proszę o pomoc
KOBIETA, 51 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Ewa Gonia Dietetyk, Tychy
50 poziom zaufania

Dzień dobry,
czy w ramach tych wielu badań miała Pani sprawdzany poziom immunoglobuliny A (IgA)oraz IgE?

Na pewno powinna Pani zadbać o włąściwą dietę. Wykluczyć produkty uznane za alergeny, unikać żywności przetworzonej. Podwyższony cukier i ciśnienie powinna Pani pod unormować.
Polecam kontakt z dietetykiem w miejscu zamieszkania, który udzieli Pani wskazóek po pełnym wywiadzie dietetycznym

pozdrawiam

0

Niestety bez obejrzenia zmian na skórze, przeprowadznia dokłądnego wywiadu z pacjentem, obejrzenia wyników badań nie jestem w stanie doradzić nic więcej niż ponowną konsultację u specjalistów tych samych specjalizacji.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty