Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam!
W opisanej sytuacji wskazana jest wizyta u pulmonologa dziecięcego. Po zbadaniu specjalista zleci odpowiednie badania dodatkowe.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Suchy kaszel u dziecka – odpowiada Lek. Magdalena Pikul
- Czy to jest kaszel alergiczny? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Uporczywy, męczący i suchy kaszel u 2,5-latki – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- W jaki sposób wyleczyć częste infekcje u 20-miesięcznego dziecka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Suchy kaszel u dziecka i powiększone węzły chłonne – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Suchy kaszel u 5-latki – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Jak leczyć suchy kaszel u 3-letniego dziecka? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co oznacza zapalenie oskrzeli i jak wygląda leczenie u dziecka z alergią? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Powtarzający się katar u wnuczki – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Częsty kaszel i katar u 4-latka – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
artykuły
Suchy kaszel u dziecka - czym jest, inne rodzaje kaszlu
Kaszel jest dosyć częstą i męczącą dolegliwością.
Suchy kaszel - przyczyny, diagnozowanie, domowe sposoby
Suchy kaszel jest uciążliwy nie tylko dla dzieci,
Alergiczne zapalenie płuc - charakterystyka i leczenie
Alergiczne zapalenie płuc to schorzenie, które dot