Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Wyrzuć te leki. Nie katuj dziecka chemią, spowodujesz krwotok, czytaj ulotki leków. Idż do operatora.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy możliwe, że to 3 migdał? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy te leki na alergię mogą powodować tycie? – odpowiada Paweł Żmuda-Trzebiatowski
- Jak odetkać nos u dziecka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy można podawać dziecku euthyrox? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co mogę podać dwuletniemu dziecku przy uczuleniu? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Przewlekły kaszel u dziecka i alergia – odpowiada Mgr Anna Grzechowiak
- Czy odstawić leki przed testami na alergię? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co oznacza zielony katar u 7-letniego dziecka? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy mogę łączyć ze sobą te leki? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak leczyć ciągłe zatkanie nosa u 29-latka? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
artykuły
Zła wiadomość dla alergików. Wzrosła cena popularnego leku
Wzrosła cena popularnego leku na alergię, który ma
Spuchnięty nos i ból gardła - jak rozpoznać czy to alergia czy przeziębienie?
Coraz częściej zdarza się, że na zatkany nos, kata
Jak sobie radzić z katarem siennym?
Katar sienny, znany również jako alergiczny nieżyt