Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Dzień dobry :). Proszę umówić się na konsultację do lekarza dermatologa. Lekarz podczas konsultacji obejrzy ranę, zbada ją . Ibędzie mógł wdrożyć odpowiednie leczenie. Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia.
www.lenartowiczclinic.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Pęcherze wodne na dłoniach – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Jak usunąć ranę na nodze? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Jak długo może goić się rana po otarciu twarzy? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Jak pielęgnować ranę po zabiegu usuwania znamienia brodawkowego? – odpowiada Dr n. med. Diana Kupczyńska
- Strup po zdarciu skóry na czole – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co może być powodem powstawania ran na skórze? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Co zastosować na ranę po odleżynach? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Uszkodzenie pieprzyka – odpowiada Dr hab. n. med. Michał Sobjanek
- Nawracająca rana i problemy z leczeniem – odpowiada Małgorzata Panek
- Jak nie dopuścić do postania blizny u 9-latka? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
artykuły
Odkażasz nimi rany? Najgorszy błąd, możesz sobie mocno zaszkodzić
Dezynfekcja wodą utlenioną podrażni ranę, a stosow
Pierwsza pomoc przy zranionej skórze (WIDEO)
Pierwsza pomoc przy zranionej skórze Skaleczenia i
Tribiotic - skład, działanie, wskazania, przeciwwskazania, skutki uboczne
Tribiotic to lek o działaniu bakteriobójczym, zwyk