Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
W jej przebiegu może rozwinąć się niewydolności płuc, jednak w większości przypadków zmiany cofają się samoistnie.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- I stadium sarkoidozy – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Sarkoidoza oraz podejrzenie HIV u krwiodawcy – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Jakie badania w diagnozie sarkoidozy węzłów chłonnych piersiowych? – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Leczenie sarkoidozy sterydami a starania o rentę – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Czy izotopy mają wpływ na sarkoidozę? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Sarkoidoza a zmiany zwyrodnieniowe stawów – odpowiada Lek. Bartosz Małek
- Woda w płucach a szansa na wyleczenie – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Zapalenie stawów i sarkoidoza płucna – odpowiada Dr n. med. Adam Ziemlewski
- Czy RZS zawsze kończy się kalectwem? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czy z sarkoidozą mogę pracować jako pielęgniarka? – odpowiada
artykuły
Choroby układowe - przyczyny, rodzaje, leczenie, objawy, toczeń, rzs, zapalenie naczyń, choroby tkanki łącznej
Choroby układowe to zespół dolegliwości związanych
Powoduje szybką destrukcję stawów. "To jest choroba, która może skracać życie"
Na reumatoidalne zapalenie stawów cierpi 400 tys.
Choroby przewlekłe a oczy
Oczy są podobno zwierciadłem duszy. Są również odz