Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Hydroksyetylometakrylan, 2-hydroksyetylometakrylan (HEMA) to monomer metakrylowy występujący w materiałach dentystycznych.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak poradzić sobie skutecznie z alergią kontaktową? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy jest szansa na wyleczenie tego języka? – odpowiada Lek. dent. Konrad Rutkowski
- Co mogą oznaczać te zmiany na wardze? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak walczyć z alergią kontaktową? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak leczyć ciemnoczerwone plamy na języku? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czym można zastąpić cement dentystyczny do utrzymania koronki na 4 zęby? – odpowiada Lek. dent. Konrad Rutkowski
- Co sprawia, że czuje gorzki smak i pieczenie języka? – odpowiada Lek. dent. Konrad Rutkowski
- Co może się dziać z moim gardłem? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Biały nalot, krosty na języku, powiększone migdałki i problemy z przełykaniem – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Biały nalot na języku u 21-letniej osoby – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
artykuły
Język. Sprawdź, o jakich problemach zdrowotnych może nas informować (WIDEO)
Język jest bardzo ważny dla człowieka, gdyż gwaran
Pieczenie języka - pokarmy, choroby, urazy
Pieczenie języka to nieprzyjemna dolegliwość. Przy
Zapalenie jamy ustnej - objawy, choroby, zapobieganie i leczenie
Zapalenie jamy ustnej to zmora wielu pacjentów. Bł