Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia na sierść i roztocza – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy konieczne jest zrobienie też testu na sierść, żeby wykluczyć alergię na psa? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wynik stężenia PSA 2,7 – odpowiada Lek. Artur Jeliński
- Wynik testu na alergię na sierść psa – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Proszę o wyjaśnienie wyniku testu krwi na sierść kota – odpowiada
- Wynik PSA u 56-latka – odpowiada Lek. Artur Jeliński
- Wynik PSA i lekki przerost prostaty – odpowiada Lek. Artur Jeliński
- Co znaczy ten wynik testu alergicznego? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy możliwa jest alergia na gluten? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Wynik badania poziomu PSA u 63-latka – odpowiada Lek. Artur Jeliński
artykuły
Biegunka u psa - leczenie i zapobieganie
Psy domowe to wspaniali towarzysze, którym niestet...
PSA - co to jest, normy, wzrost i spadek poziomu PSA
Badanie PSA jest obowiązkowe dla mężczyzn po 50. r...
PSA całkowite - charakterystyka, wskazania, przygotowanie i przebieg badania, norma, interpretacja wyników
PSA całkowite to badanie w kierunku raka prostaty....